Amber

 
Amber (incensum) Amber is een hars gewonnen uit de bast van de Amber Orientalis. De amber van Incensum komt uit Midden-Turkije en wel uit het Taurus gebergte. Het is slechts ťťn van de twee overgebleven Amber bossen in de wereld. De amber geur moet niet worden verward met de versteende hars die gebruikt wordt voor sieraden.
Bij Incensum - Amber wordt de amberhars vermalen en gemengd met de masala.

Benzoin

 

Benzoin (incensum) De benzoŽ-boom uit Zuidoost-AziŽ produceert een kleverige hars. De winning kun je vergelijken met de latex van de rubberboom. Het woord BenzoŽ stamt af van het Arabische ''luban zjawi'' wat wierook uit Java betekent.
De Incensum - BenzoŽ heeft een fantastische zoete zachte geur. Deze geur is in Nederland minder bekend, maar voor ons een echte aanrader.

Bergamot-Patchouli

 

Bergamot-Patchouli (incensum) Bergamot is een kleine peervormige citrusvrucht. De vrucht wordt gekweekt in Zuid-ItaliŽ en is de smaakmaker, die gebruikt wordt in Earl Grey thee.
Incensum – Bergamot levert samen met de mix van patchouli een plezierige wierook. Een wierook die uitstekend geschikt is voor mensen die gevoelig zijn voor sterke geuren.

Jasmine

 

Jasmine (incensum) Jasmijn kent honderden soorten,waarvan slechts een klein deel gebruikt wordt voor parfum en wierook.
De naam is afkomstig van het Perzische Yasmin, wat ''geschenk van God'' betekent. Incensum – Jasmine komt uit Tamil Nadu en Kamataka in Zuid-India, waar duizenden hectares met deze planten verbouwd worden.
In onze masala wordt een hoge concentratie jasmijn gebruikt. De geur van jasmijn blijft dan ook na het doven van het wierookstokje nog heel lang in de ruimte achter.

Lavender

 

Lavender (incensum) Incensum – Lavendel wierook wordt gemaakt van een hoogwaardige essentiŽle lavendel olie uit het Verenigd Koninkrijk.
De olie die wij gebruiken is van de ''Lavendula Angustfolia'' De lavendel wordt gemengd met een vrij neutrale masala hars om de gewenste geur en kwaliteit te krijgen.
Door de eeuwen heen wordt aan lavendel kalmerende eigenschappen toegeschreven.

Musk

 

Musk (incensum) Voor het maken van Incensum – Musk worden de musk-wortels gebruikt van de Kurkumana. Deze bomen staan in de tropische regenwouden van Zuid-India. Helaas wordt in de parfum en cosmetica industrie tegenwoordig grotendeels gebruik gemaakt van synthetische musk.

Myrrh-Frankincense

 

Myrrh-Frankincense (incensum) Mirre is ťťn van de oudste aromatische grondstoffen. De Egyptische mummies werden al met mirre gebalsemd.
Mirre en frankincense waren ook de geschenken die de Drie Wijzen uit het Oosten meenamen bij de geboorte van Christus in Bethlehem. Mirre is een gomhars. Via inkepingen wordt de hars verzameld. Bij de zeer hoge woestijn temperaturen sijpelt de hars vanzelf naar buiten. Van mirre wordt als sinds de oudheid aangenomen dat het de spiritualiteit bevordert en versterkt.
Bij Incensum -Myrrh-Frankincense wordt gebruik gemaakt van een mooie mix van deze twee harsen, namelijk de Bowelia Serrata en Boswelia Carter.

Nag Champa

 

Nag Champa (incensum) Nag Champa is een bloeiende boom met mooie oranje gele bloemen. Van de essentiŽle olie van deze bloemen wordt Nag Champa wierook gemaakt. De lichtbedwelmende zoete geur was heel populair bij rituele bijeenkomsten in India. Nag Champa heeft zich over de gehele wereld verspreid en is waarschijnlijk de meest populaire wierook in de wereld.
Voor Incensum – Nag Champa wordt een hoogwaardige essentiŽle olie uit Orissa en Tamil Nadu gebruikt. Deze olie wordt gemengd met de overige masala ingrediŽnten om de mooiste Nag Champa te maken.
We doen dan ook een dringend beroep op de Nag Champa liefhebbers om onze Nag Champa te proberen en te vergelijken met ander populaire Nag Champa merken.

Patchouli

 

Patchouli (incensum) Patchouli is een kruid dat wel een meter hoog kan worden. De etherische olie wordt gewonnen uit de bladeren. De olie is amberkleurig of donkeroranje en heeft een zoetige, rijke kruidige geur.
Bij Incensum – Patchouli gebruiken we halfdroge bladeren. Deze bladeren zijn rechtstreeks afkomstig van kwekerijen van medicinale planten uit Zuid-India. De geur van onze patchouli wierook blijft lang in de ruimte aanwezig.

Sandalwood

 

Sandalwood (incensum) Sandalwood is ťťn van de oudste aromatische grondstoffen in de wereld.
De sandelhout bossen in India zijn eigendom van de overheid. De bomen worden in kavels geveild. India heeft 90% van de wereldproductie van Sandelhout in handen. Het Incensum dorp ligt in het hart van het sandelhout gebied in Zuid India. Incensum koopt zijn sandalwood-olie direct bij de plaatselijke fabrikanten. Deze essentiŽle olie behoort tot de duurste aromatische olie in de wereld.

Wij durven te zeggen dat onze sandalwood tot de beste ter wereld behoort. Onze sandalwood kenmerkt zich door een zachte zoete geur.

Sage

 

Sage (incensum) De botanische naam is Salvia Officinalis. Voor de wierook worden zowel de bladeren als bloemen gebruikt.
Het gebruik van salie kent een lange geschiedenis. Sage of salie staat bekend om het gebruik in reinigingsrituelen.
Het maken van de Incensum -Sage was de moeilijkste uitdaging. Salie heeft een doordringende geur. En het was heel moeilijk om er zachte tonen aan toe te voegen. Incensum -Sage is waarschijnlijk ook de enige masala sage wierook in de wereld.

Vanilla-Yalang Yalang

 

Vanilla-Yalang Yalang (incensum) Vanille is een van de meest gebruikte kruiden in de wereld.
Helaas wordt in 90% van de gevallen gebruik gemaakt van synthetische vanille.
In onze Incensum wierook wordt gebruik gemaakt van essentiŽle oliŽn uit pure vanille van plantages in Kerala, Zuid-India. Van de ylang ylang gebruiken we de bloemen. Deze bloemen komen van plantages uit Zuid-India.